Meteen naar de inhoud

De verschillende soorten danslessen

‘EEN DANSER DANST OMDAT ZIJN BLOED DOOR ZIJN ADEREN DANST.’
– ANNA PAVLOVA

De dansschool heeft voor nu 6 groepen: 3-6 jaar, 7-10 jaar, 11-14 jaar, 15-17 jaar, wedstrijdgroep 11-17 jaar en een 18+ groep. Elke groep krijgt gedurende het seizoen een aantal dansen aangeleerd. We dansen veel verschillende stijlen, zoals modern, jazz, hiphop, dancehall, latin, disco en improvisatie. Deze dansen zullen voor alle groepen ongeveer hetzelfde zijn, echter in een andere volgorde en op een ander niveau. We werken 3-4 weken aan een choreografie en daarna gaan we verder met de volgende dans/stijl. Zo heb je dus veel verschillende dansen geleerd aan het einde van het jaar. Aan het einde van het seizoen zal er een eindshow plaatsvinden en dan zal bepaald worden welke groep welke dans doet tijdens de show.

Amaranth 6 Dansschool be younique

Reguliere dansles


Vrijdag 15:30 – 21:00

De les zal beginnen met een warming up waarin we werken aan de conditie en kracht, gevolgd door techniekoefeningen. We eindigen met een cooling down waarin de focus ligt op strechen.

Samen met de groepen zal bepaald worden welke dans gegeven gaat worden. We zullen ons dan tijdens de les focussen op het aanleren van de dans en het oefenen van posities en zelfstandig oefenen.

Wedstrijdgroep 11-17


Vrijdag 16.30 – 17.15

Elke week is er ook een wedstrijdtraining. De focus in deze les ligt op het aanleren en oefenen van een dans, die in het voorjaar tijdens een aantal wedstrijden zal worden opgevoerd. De les is bedoeld voor iedereen die in een reguliere groep zit, maar graag extra wil dansen en vaker wil optreden. Er vindt geen selectie plaats obv van niveau, iedereen is tussen de 11 en 17 is welkom. Voorwaarden voor deelname aan deze groep zullen worden uitgelegd bij lidmaatschap

Amaranth Dansschool be younique

De toekomst van de dansschool

Halverwege vorig jaar zijn wij gestart met de kleutergroep, die nu goed draait. Dit jaar heb ik op papier een middengroep toegevoeg voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar. Helaas zijn daar op dit moment nog te weinig aanmeldingen voor. Mocht je interesse hebben, laat dat dan vooral weten, want misschien ben jij wel net die extra persoon die we nodig hebben. Daarnaast zijn wij begonnen met een wedstrijdgroep, die in het voorjaar eenn aantal wedstrijden bij DancEvent mee gaan doen.

Daarnaast ligt er een idee om een groep te starten voor kinderen met extra behoeften. Zo kun je denken aan kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. In deze les zat de focus vooral liggen op plezier en lekker bewegen op muziek.

Ook zijn wij aan het kijken of we een aantal lessen naar een andere dag kunnen verplaatsten. Mocht je interesse hebben, maar niet op vrijdag kunnen, neem dan even contact op. Ik zal laten weten wanneer er veranderingen plaatsvinden.

Ben jij of ken jij iemand die dit leuk zou vinden neem dan vooral contact op. Bij genoeg interesse zal dit opgestart worden.

Ons team

De dans docente

Amaranth 5 Dansschool be younique

Amaranth van de Vijver

Hoe ziet de planning eruit?

Wekelijkse schema van de danslessen

Danslessen op Vrijdag


15:45 – 16:30 Dance Monkeys 3-6 jaar oud

16:30 – 17:15 Dancing feet 7-10 jaar oud

17:15 – 18:15 Dancing Queens 10-13 jaar oud

18:15 – 19:00 Sweet ’n Spicy wedstrijdgroep

19:00 – 20:00 Dance Fusion 14-17 jaar oud

20:00 – 21:00 Femme Fatale 18+