Meteen naar de inhoud

De verschillende soorten danslessen

‘EEN DANSER DANST OMDAT ZIJN BLOED DOOR ZIJN ADEREN DANST.’
– ANNA PAVLOVA

De dansschool heeft voor nu 4 groepen: 3 t/m 6 jaar, 10 t/m 13 jaar, 14 t/m 17 jaar en een 18+ groep. Elke groep krijgt gedurende het seizoen een aantal dansen aangeleerd. We dansen veel verschillende stijlen, zoals modern, jazz, hiphop, dancehall, latin, disco en improvisatie. Deze dansen zullen voor alle groepen ongeveer hetzelfde zijn, echter in een andere volgorde en op een ander niveau. We werken 3-4 weken aan een choreografie en daarna gaan we verder met de volgende dans/stijl. Zo heb je dus veel verschillende dansen geleerd aan het einde van het jaar. Aan het einde van het seizoen zal er een eindshow plaatsvinden en dan zal bepaald worden welke groep welke dans doet tijdens de show.

Amaranth 6 Dansschool be younique

Reguliere dansles


Vrijdag 16:00 – 21:00

De les zal beginnen met een warming up waarin we werken aan de conditie en kracht. We eindigen met een cooling down waarin de focus ligt op strechen.

Samen met de groepen zal bepaald worden welke dans gegeven gaat worden. We zullen ons dan tijdens de les focussen op het aanleren van de dans en het oefenen van posities en zelfstandig oefenen.

Techniek dansles


Vrijdag 18.00 – 18.30

Elke week zal er ook een techniekles zijn. Tijdens deze les zal aandacht besteed worden aan de basistechnieken van de komende dans en geavanceerder technieken zoals pirouetten en stunts. Aan het einde van het jaar zal deze les verdwijnen en zal het onderdeel worden van de reguliere lessen. Bij de techniekles voor de volwassen wordt er soms voor gekozen om de tijd te besteden aan het oefenen van de dansen die al zijn geweest, of voor gezellig bijkletsen.

De techniekles is optioneel en gratis voor leden.

Amaranth Dansschool be younique

De toekomst van de dansschool

Recent is een kleutergroep gestart voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud. Het liefste zou ik nog een middengroep starten. Dit zal zijn voor kinderen van 7-10 jaar. Helaas zijn daar op dit moment nog te weinig aanmeldingen voor.

Daarnaast ligt er een idee om een groep te starten voor kinderen met extra behoeften. Zo kun je denken aan kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. In deze les zat de focus vooral liggen op plezier en lekker bewegen.

Ben jij of ken jij iemand die dit leuk zou vinden neem dan vooral contact op. Bij genoeg interesse zal dit opgestart worden.

Ons team

De dans docente

Amaranth 5 Dansschool be younique

Amaranth van de Vijver

Hoe ziet de planning eruit?

Wekelijkse schema van de danslessen

Danslessen op Vrijdag


16:00 – 16:40 Dance Monkeys 3-6 jaar oud

17:00 – 18:00 Dancing Queens 10-13 jaar oud

18:30 – 19:30 Dance Fusion 14-17 jaar oud

19:45 – 21:00 Femme Fatale 18+